Estimated launch date march 2024

Duurzaamheid, Lokale Ondernemers en Innovatie: The Bakery in De Haan, een Toonaangevende Coworkingspace met Boutique Hotel aan de Belgische Kust

Bij de renovatie van de voormalige alom bekende ‘Bakkerij Verplancke’ in De Haan aan Zee is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, samenwerkingen met lokale ondernemers en innovatieve technologieën. Het resultaat is The Bakery, een vooruitstrevend concept dat een coworkingspace met een boutique hotel combineert. Dit unieke project biedt niet alleen een inspirerende werkplek aan zee, maar toont ook een toewijding aan duurzaam ondernemen en het ondersteunen van de lokale economie.

Duurzaamheid staat centraal in The Bakery. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals warmtepompen, zonnepanelen en het voorbereiden op waterstof technieken, wordt er gestreefd naar een minimale ecologische voetafdruk. Het gebouw is gerenoveerd met duurzame materialen en energiezuinige systemen, waardoor het een voorbeeld wordt van milieubewust design. Dit biedt niet alleen een gezonde en comfortabele werkomgeving, maar draagt ook bij aan de vermindering van de impact op het milieu.

Naast duurzaamheid is The Bakery ook gericht op het ondersteunen van de lokale economie. Het concept moedigt lokale ondernemers aan om gebruik te maken van de coworkingspace en faciliteiten, waardoor ze een professionele omgeving hebben om hun onderneming te starten en te laten groeien. Het stimuleert ook de samenwerking tussen ondernemers, waardoor er een dynamisch netwerk ontstaat waarin kennis en ervaring kunnen worden gedeeld. Op deze manier wordt The Bakery een broedplaats van innovatie en ondernemerschap, wat bijdraagt aan de lokale economische ontwikkeling.

Het boutique hotel van The Bakery biedt een comfortabele en gastvrije accommodatie voor professionals die willen genieten van een workation aan zee. Met een combinatie van stijlvolle kamers, inspirerende gemeenschappelijke ruimtes en een prachtig uitzicht op de Belgische kust, biedt het hotel een perfecte balans tussen werk en ontspanning. Het is een ideale plek om te verblijven tijdens zakelijke bijeenkomsten, workshops of gewoon om te genieten van een rustige en inspirerende omgeving.

The Bakery in De Haan is niet zomaar een coworkingspace met een boutique hotel, maar een concept dat duurzaamheid, lokale economie en innovatie omarmt. Het is een plek waar professionals kunnen werken, netwerken en genieten van alles wat de Belgische kust te bieden heeft. Of je nu een lokale ondernemer bent die op zoek is naar een professionele omgeving, of een professional die op zoek is naar een inspirerende werkplek aan zee, The Bakery verwelkomt je met open armen.


Lokale ondernemingen waarmee we hebben samengewerkt:

  • Structurele & ruwbouwwerken: Jansseune (De Haan)
  • Buitenramen & deuren: Debeerst (De Haan)
  • Elektriciteit: Vergalec uit De Haan (Zuienkerke)
  • Sanitair, ventilatie & loodgieterij: Dewaele (De Haan)
  • Architect: Studio Pien (De Haan)
  • Stucwerken: FDK (Brugge)
  • Zonnepanelen: Eco4everyone (Veldegem)
  • Roofing: Kristof Vanassche